top
banner
menu menu
flaske
INTERNE LINKS
Forside
Gran Canaria Snorkling
Links
Mine dyk
Dykkerbilleder
Kontakt os


EKSTERNE LINKS
Flybilletter
Klikket.dk
Rejser og Ferie
Dykkerferie
Flyrejser

Dykning/Snorkling på Gran Canaria


border
image

Nordlige del af øen

Las Palmas - Playa de Las Canteras (aller nordligst)

Vejret i Las Palmas, kan være meget uforudsigeligt. Det er meget koldere end den sydlige del af øen og meget blæsende. Las Canteras-stranden kan findes på den vestlige side af byen, stranden er mere end to kilometer lang. Det bedste sted for snorkling er en lille vig, kaldet Playa Chica foran Hotel Gran Canaria. Snorkel kun her, når strømmen højst er svag, og bliv mellem stranden og den synlige del af revet. Strømmene forbi dette rev er meget stærke. Dette område er meget lavvandet omkring 2 m, men er har rigeligt liv: papegøjefisk, læbefisk og mange andre. Beskyttet af en afgrænsning, som danner en stor lagune med masser af liv i havet.

Marine Reserve på 'El Cabrón'

Marine Reserve i nærheden af ??byen Arinaga har flere steder, hvor du kan snorkle. Spørg på det lokale dykker center for steder eller rådgivning.

Playa del Cabron

Snorkling ved Playa del Cabron er blandt de bedste (Tip: For yngre børn, kan det også være et godt område for rockpooling (undersøgelse af tidevands-søer)) med en god adgang fra stranden, og flere områder af frodigt liv. Der er normalt masser af fisk i området foran de få huse. Det eneste problem er adgang med bil: Hvis du har en lejebil, bør du overveje at efterlade den ved skolen og gå de sidste 200m i stedet for at risikere at beskadige bilen. Denne strand har heller ingen faciliteter (toiletter, barer, caféer, butikker osv.), så tag masser af flaskevand og alt andet du har brug for med dig. , selv om adgang til Playa del Cabrón kræver en tur ned ad en natursti.

Kalais

Vragdyk - mere til flasker og både. Vraget af et hundrede meter lang fragtskib, der blev sænket i 1980 efter ejerne nægtede at betale fortøjningsgebyrer.

Tufia

Arinaga - (syd)øst

Der er flere steder rundt om i byen Arinaga på østkysten, hvor forholdene kan være fremragende for snorklere. Det bedste sted er nok den beskyttede strand på 'El Cabrón', hvor der er små vulkanske rev, områder af tang og rigeligt dyreliv alt inden for 20 meter fra stranden. Imidlertid er det meget svært at komme til. Stranden ved Risco Verde kan også være god, området foran Muelle Vieja, og omkring Muelle i centrum af byen giver gode adgangspunkter og masser af liv i havet. Alt dette ligger inden for Arinaga Marine Reserve. Parker på "Calle Tichla" mellem "Calle Domingo de Nava" og "Calle Juan de Austria" f.eks ud for nr 4. Alternativt på "Avenida Pescadores". Hvis vinden er dårlig her så kør ad "Paseo Faro" den fortsætter i "Calle Playa Cabron" Når vejen laver et skarpt sving til højre, skal du istedet køre lige ud af den mindre grusvej forbi det gule runde stadion, parker 2-300 m længere nede ad vejen. "Playa del Cabron".

Risco Verde - (syd)øst

i byen Arinaga. Snorklingen her minder om El Cabrón. Bortset fra at her kan du parkere ved siden af, og der er en hyggelig restaurant, og et "mini-museum" omkring Hornos de Cal (restaurerede kalkovne). Herfra kan man gå langs promenaden omkring ydersiden af ??Arinaga og se på to andre steder. Swimmingpoolen på Zoco Negro er ideel, hvis du har små familiemedlemmer, der ønsker en indledende svømmetur / snorkeltur. Dette område er omgivet af en klippevæg for at gøre det sikkert for de badende, og der er brugt en masse tid og penge i løbet af de seneste år at forbedre adgangen og faciliteter her. Promenaden og området inden for molen er også et meget beskyttet område for de mindre eventyrlystne snorkelere.

Sydlige del af øen

Playa de San Agustín

Dette er en lille strand lige før Playa de Aguila, Playa del Inglés og klitterne. På grund af sin stenede bund er snorkling interessandt, men vandet bliver dybt meget hurtigt, og sigtbarheden er ofte dårlig.

Playa de Aguila

Dette er en lille strand lige før Playa del Inglés og klitterne. På grund af sin stenede bund er snorkling interessandt, men vandet bliver dybt meget hurtigt, og sigtbarheden er ofte dårlig. Men stykket mellem San Augstin og Playa del Ingles er god til at iagttage krabber på klippekysten.

Playa Maspalomas

Snorkling ikke velegnet her.

Playa Meloneras

Denne stenede strand tiltrækker mange af de mindre arter, der findes på De Kanariske Øer og er meget mere beskyttet end Playa Maspalomas. Der er masser af fiskere på dette sted, så man skal passe på fiskeliner. Når du snorkler: hold dig til de klippefyldte områder og bliv i strandområdet. Rundt om højre hjørne kan strømmen være stærk mod Pasito Blanco, hvor det også er OK at dykke.

Pasito Blanco

Som giver variation, men mangler den mængde og den mangfoldighed af marineliv i forhold til på Arinaga. Lige uden for havnen i Pasito Blanco finder vi bugten Meloneras som har en maksimal dybde på 6 meter. Dette gør det til et ideelt sted for begyndere.

Al Pajar

Amadores

Ved Amadores er det bedst at snorkle tidligt om morgenen. Sandstranden tiltrækker flere fiskearter, især fladfisk, så kig på bunden. I midten af stranden er der en lille klynge af sten som også kan tiltrække læbefisk og papegøjefisk. De mere erfarne snorklere kan nyde snorkling i højre side af bugten. De store betonblokke er blevet en fødekilde for fisk og det er muligt at spotte blæksprutter. Man skal dog passe på vandcykler og anden overflade trafik i dette område.

Tauro Sydvest

Den venstre side af Tauro bugten har mest liv og er et nemt område at snorkle i. Hold dig tæt på kystlinjen eller brændingen. Snorkel på lavt vand (2 til 3 meter), hvor mange fisk kan ses. Vandet i denne bugt er meget rolig og meget velegnet til begyndere.

Puerto Mogan sydvest

Stranden i byområdet i Puerto Mogan er et fantastisk sted at snorkle for begyndere. Stranden kan have rigeligt dyreliv. De mere erfarne snorklere kan snorkle ud langs højre side af brændingen, som tiltrækker liv fra havet.

Puerto las Nieves nordvest

Stranden til venstre for molen har nogle gode snorklingtilbud, men strømmen kan være meget stærk, så en god svømmeevne er nødvendig. Den golde bund er oversået med pletter af tang og sten, og disse tiltrækker stimer af fisk som læbefisk og papegøjefisk. Det er også muligt at se blæksprutter på dette område. Den bedste idé er at lade strømmen bære dig rundt og holde øje med kysten. Husk dog at gemme noget energi til svømme tilbage til land.

Sardina

Calete Abajo

Kilder

http://www.gran-canaria-diving.com/diving/g4-snorkelling-gran-canaria.shtml
http://www.davyjonesdiving.com/diving/P6-snorkelling-gran-canaria.shtml
http://wiki.answers.com/Q/Can_you_go_snorkeling_in_gran_canariaJa det nyeste er designet. Jeg er desuden ved at opbygge en linksamling med de bedste dykkerressourcer på nettet!

gul INAKTIV
gul INAKTIV
gul INAKTIV
gul INAKTIV
tgul INAKTIV
bunden